Århus Universitet er det bedste i Europa!

By
Updated: januar 13, 2013
azubu-CSL

Den 26. september blev Azubu Collegiate Champions annonceret. Før dette tidspunkt var Collegiate StarLeague udelukkende et amerikansk projekt for universiteter i USA. Visionen var at få alle universiteter i USA til at konkurrerer mod hinanden i Starcraft 2.

Azubu Collegiate Champions tog dog næste skridt og gjorde ideen international. Nu var det ikke kun amerikanerne der kunne deltage, universiteter fra Asien og Europa fik nu også muligheden for at kvalificerer sig via kontinentale finaler. Planen var at det bedste universitet fra Asien og Europa og de 2 bedste universiteter fra USA skulle konkurrere mod hinanden. De 2 absolut bedste universiteter i verden skulle så flyves til Seoul, Korea og konkurrere i en afgørende finale som ville afgøre hvem der var verdens bedste universitet til Starcraft 2.

Turneringen startede i begyndelsen af november og vi fra Danmark havde 2 tilmeldte universiteter.

Fra København af var CBS tilmeldt. CBS står for Copenhagen Business School og de havde flere kendte spillere på holdet såsom Ciara, Bear, iAmNass, Hider og StoneD.

Fra Århus så vi et hold med utrolig mange spillere. Hele 21 spillere var sat på holdkortet. Af de stærkeste spillere kan nævnes Defex(holdkaptajn), Thorminator, Heshla, JKM og Hjalte.

De danske universiteter var så heldige ikke at komme i samme division. Århus kom i division 3 og CBS var i division 4. Begge hold gik problemfrit igennem hver deres division; Århus endda uden at tabe én eneste kamp. Dette betød at begge hold var klar til knald eller fald kampene.

CBS – Copenhagen Business School

CBS startede ud mod det tyske Universitet fra Hochschule Darmstadt i Ro16. På trods af at tyskerne havde to spillere fra det semi-professionelle hold AlienInvasion, navnligt AiTarra og AiRitus, lykkedes det alligevel københavnerne at vinde med en samlet 4-1 efter at Ciara vandt over AiRitus.

I kvartfinalen skulle CBS op imod det profilerede franske University of Grenoble som blandt andet havde spillere såsom Neoangel og freman, men også mange andre stærke spillere fra mindre franske hold. Dette viste sig dog at være endestationen for CBS som måtte se sig slået af franskmændene.

Århus Universitet

Århus Universitet startede ud med at skulle spille mod University of Warwick i Ro16. Den kamp klarede de dog problemfrit og gik videre med en komfortabel score på 4-2.

Ligesom med CBS skulle Århus Universitet op mod nogle franskmænd i deres kvartfinale, ECE Paris for at være præcis. Dette viste sig dog ikke at være det store problem for århusianerne og de gik problemfrit videre 4-2.

Nu var det alvor for Århus Universitet, i semifinalen skulle de imod det mest frygtede Universitet i hele Europa. Dette Universitet var Polytechnic University of Catalonia som havde de to brødre fra Karont3, Lucifron og Vortix, i deres trup. På trods af de svære odds og modstand fra nogen af de absolut bedte europæere viste Århus deres styrke og tog sejren på 4-2. Dette betød at de var kvalificeret til finalen og minimum havde sikret sig $1000.

I finalen ventede University of Manchester og de medbragte spillere såsom dDream og RobbyG som begge er Grandmaster spillere. Det startede dog godt for Århus eftersom at Thorminator og Defex lagde ud med 2 sejre. Derefter spillede Inhuman og impact en 2v2 kamp som de også vandt hvilket satte Århus Universitet én enkelt sejr fra førstepladsen.
Derefter sendte Manchester RobbyG og dDream ud, de vandt begge deres kamp over henholdsvis Hjalte og Steinbagger, hvilket satte scoren til 3-2 til Århus. Derefter sendte Århus Heshla ud på Ohana hvilket viste sig at være en god beslutning eftersom at han vandt sin kamp og sikrede Århus Universitet titlen som Europas Azubu Collegiate Champions. Dette betyder at Århus Universitet vinder $5000 og en mulighed for at rejse til Seoul, Korea. De skal dog først vinde over enten University of Washington, Georgia Institue of Technology eller vinderen af University of Auckland vs. Chunnam Techno University for at kvalificere sig til finalen i Korea. I Korea får de muligheden for at bevise at de er verdens bedste universitet og derudover en præmie på $40.000 hvis de vinder.

Interview med Defex

Vi har fået et interview med det vindende universitets holdkaptajn, Defex!

Tillykke med sejren. Hvordan føles det at være Europas bedste?
“Mange tak, det føles rigtig godt. At have et solidt hold, som bl.a. har slået Lucifron’s og Vortix’s hold er en sejr i sig selv. Og så at være Europas bedste universitet er jo helt vildt!”

Holdet må have været helt euforiske med sejren. Hvordan har i fejret det?
”Det ville være synd at sige andet. Vi er alle utrolig glade for at have vundet og vi sidder lige p.t. nogle stykker fra holdet til et LAN sammen og fejrer det med nogle teamgames.”

Du kom selv ind på det før, i har slået universiteter med vanvittigt dygtige spillere såsom Manchester og Catalonia. Virker det ikke lidt surrealistisk i er kommet så langt når spillere som Lucifron og Vortix har stået i jeres vej?
”Det gør det bestemt, meget surrealistisk endda. Vi har hele tiden satset på vores alsidighed og vores styrke som helhed. Selvom vi har nogle stærke spillere, har vi selvfølgelig ingen, der kan hamle op med spillere på Vortix’s standard. Derfor var det vigtigt for os, at turneringen bestod af BO7-serier, hvorved vi så havde “råd” til at tabe til de rigtig hårde drenge – og alligevel klare os igennem.”

I har vundet en stor præmiesum. Hvad skal de penge bruges til?
”Det har vi også snakket lidt om. Vi har aftalt at vente med den endelige beslutning, indtil vi ved, hvor meget det drejer sig om, og indtil alle kan sidde sammen og træffe beslutningen.”

Nu har i kvalificeret jer til at komme til Seoul, Korea i slutningen af februar. Jeres trup er stor og jeg kunne forestille mig at alle vil med. Hvordan vil i finde ud af hvem der skal af sted?
”Det er faktisk ikke helt sandt. Der kommer kun 2 hold til Korea, hvor vi p.t. er top 4. Dvs. vi skal spille en semifinale online for at kvalificere os til turen til Korea. Men når det så er sagt, hvis vi klarer det, vil vi selvfølgelig forsøge at få det bedste hold af sted til Korea. Præcis hvordan udvælgelsesprocessen kommer til at finde sted, er dog stadig ukendt.”

Okay, så har jeg været misinformeret, jeg undskylder min uvidenhed.
Man har set på reddit at nogle af de amerikanske universiteter holder træningslejr. Skal i også have en masse træning i gang før finalerne?
”Nu er vi jo alle studerende, og eksamensperioden har ramt os for et par uger siden. Pga. playoffs i CSL har vi dog været nødt til at udskyde læsningen en lille smule, så nu tror jeg, det er på rette tid at fixe det. Det lyder i hvert fald på mit hold, som om det er det, der er stemning for. Dog skal det nævnes, at så snart tidspunktet for den næste kamp bliver offentliggjort, skal vi selvfølgelig i gang med træningen. Om det kommer til at være en træningslejr eller bare individuel træning er, dog ikke til at sige endnu.”

Hvordan er din følelse før den store finale? Hvordan ser du jeres chancer?
”Min nuværende følelse er bestemt god, men den er nok en lille smule påvirket af, at dagens sejr ikke helt har lagt sig endnu. Når det er sagt, mener jeg bestemt, vores hold er solidt nok til, at vi har en chance for at komme til Korea. Og hvis vi kan holde det niveau vores hold har vist hidtil, er vi allerede på vej til lufthavnen!”

Har du noget at sige her til sidst?
”Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tak til alle på vores hold, tak til de, der har fulgt os og ikke mindst tak til CSL for at give os muligheden for at vise Aarhus University’s værd!”

Vi ønsker jer også held og lykke fremover i turneringen. Vi vil i hvert fald følge Århus Universitets færden fremover! Og tak for interviewet.
”Selv tak!”

Forhåbentligt kan Århus Universitet blive ved med at imponere i CSL og vinde Azubu Collegiate Champions. Den europæiske sejr bliver ihvertfald ikke det sidste vi kommer til at høre fra Århus Universitet.

CSL Playoff Bracket Collegiate StarLeague

2 Comments

  1. FaiLo

    14. januar 2013 at 06:11

    #1 GzNorE

  2. zK

    15. januar 2013 at 06:41

    Overpowered stuff!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply